Szakrális nőiség 2.

Lelkierő és bölcsesség újjászületése a nőiségben

Napjainkban egyre többet foglalkoznak a nőiség témájával. Ami eddig ismert volt a női energiákról, azt át kell gondolni. A női energiákról a kultúránk közvetítésével tudunk. Mivel minden kultúra más és más értékrendet vall, így a nőkhöz fűződő viszonyulásuk sem egyforma. Alapvető dolgok változtak meg ebben a témakörben az elmúlt időszakban. A régi hagyományos értékrend, amely eddig meghatározta a nő szerepét a társadalomban, családban, felbomlóban van. A nők új energiákat éreznek magukban. A női energia egy végtelen erő és hatalom.

Lelkierő és bölcsesség újjászületése a nőiségben

A szakrális nőiség kifejezésben a szakrális szó: magasabb rendű, szent, tudatos jelentésében szerepel. Ez egy tudatszintet jelöl, amellyel saját nőiségünket, és tágabb értelmezésben a világot szemléljük.

Célunk a nyugtalan elméből az isteni elmébe átlépni. A túlhajszoltságból az elégedettség állapotába, ami nem azonos a tétlenséggel!

A folyamat egymásra épülő szakaszokból áll, amelyek megélése során eljutunk az egység állapotáig, a bennünk lévő női erővel való egységig. Majd azon túl a nőiségbe való beavatásig. 9 kapun keresztül jutunk el a Beavatásig.

Mindenek előtt a kapcsolatfelvétel kezdődik, mely a 0. kapu. Megvizsgáljuk méhünk állapotát, mely életünk állapotát tükrözi. A betegségek, fizikai problémák mind erről tanúskodnak. A női méh állapota a női elmét, lelket és tetteket tükrözi. Minden kapcsolatunkat visszatükrözi. A méhnek van ereje, energiája, meg kell szólítanunk.

Ezt követően 9 kapun keresztül haladunk: szakrális szavak, szakrális ételek, szakrális mozdulatok, szakrális szépség, szakrális tér, szakrális gyógyulás, szakrális kapcsolatok, szakrális egység, szakrális beavatás.

Ez a 9 kapubejárat személyes felfedezés, melynek során végzünk szertartásszerű gyakorlatokat, jógázunk, és mindegyiknél van egy saját meditáció is. Gyógyteák, olajok, kövek és szimbólumok egészítik ki az egyes folyamatokat.

Előző cikk: Szakrális nőiség

A szakrális nőiség jegyében indítottam Női jóga workshop-jaimat. A workshop-okon a női jóga gyakorlatokon kívül (melyek nagyon intenzívek, és főleg a medencére és az alsó melegítő rendszerre hatnak) mély önismereti munka folyik. Megismerkedünk blokkjainkkal, a bennünk élő női minőségekkel, meditáció és szertartások is részét képezik a foglalkozásoknak.

A Női jóga workshopok időpontjait itt láthatod: https://www.lettudatos.com/tanfolyamok/noi-joga-workshop/

You May Also Like

Szakrális nőiség

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Hírlevélre feliratkozás

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.