Migrén és kínai gyógyászat

A migrén egy visszatérő, hasogató vagy lüktető fejfájás. A roham előtt lehetnek „előjelek”, mint például fényjelenségek, homályos látás vagy zsibbadásérzés. Később a fej egyik oldalán lüktető fejfájás kezdődik, amelyhez rossz közérzet, hányinger, hányás társulhat. Némelyeknél nyugodt, sötét környezet vagy alvás enyhítheti a fájdalmat.

A Sárga Császár belgyógyászati könyve több mint 2000 évvel ezelőtt felsorolta a migrénes fejfájások tüneteit.

A Hagyományos Kínai Orvoslás a következő módszereket alkalmazza migrénes fejfájás esetén: akupunktúra vagy akupresszúra, gyógynövényes kezelés, moxaterápia.

A Hagyományos Kínai Orvoslás az egész embert kezeli. Az egyénre szabott kezelésből adódóan pedig látszólag két egyforma problémát egymástól teljesen eltérően kezelnek.

Lényeges az emberi test és külső környezete közötti kapcsolat is. Maga az egész szervezet szerves egészként értendő, melynek minden része együttműködik és befolyásolja a többit.

A betegség diagnózisához meg kell határozni a betegség okát, helyét és természetét, valamint a belső és külső kórokozók és a test ellenállása közti küzdelmet. A kórmeghatározás az előfeltétele és alapja a kezelésnek.

A migrénes betegeknél a betegség tipikus oka a Hagyományos Kínai Orvoslás szerint a máj túl sok yangja, ami felemelkedik és izgatja a fej felső nyílásait. A tipikus tünetek között szerepel a komoly fejfájás, amihez gyakran társul a halánték vagy a szemüregek fájdalma, a fej egészét átfogó fájdalom, levertség, érzelmi kitörések, álmatlanság és keserű szájíz.

A Hagyományos Kínai Orvoslás a fejfájások típusát azon csatornák pályáján határozza meg, melyeket követnek. A múló vagy koponyafali fejfájások például az epehólyag csatornához tartoznak, a fejtető fájdalma a máj csatornához, míg a homlok fájdalma a gyomor csatornához, a fej hátsó részén lévő, valamint a nyaki fájdalom a húgyhólyag csatornához társítható.

Bejelentkezés: 30/913 65 76

Kálmán Renáta egészség tanácsadó, akupresszúrás masszőr

Szeged, Ybl Miklós utca 3.

Ára: 7000 ft/óra

You May Also Like

Egészségtől a betegségig

Moxa

A szervezet megtisztítása: böjtkúra

Fitoterápia – Gyógynövényekkel való gyógyítás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Hírlevélre feliratkozás

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.