Évbúcsúztató 2016.

Év végén rendszerint számot vetünk a mögöttünk hagyott hónapokkal, és szemrevételezzük a változásokat. Habár a változások, fordulatok nem mindig években mérhetők.
Ha összegeznem kellene a most leköszönő évemet:
Nem szeretnék kiemelten most sem sikerekről, sem nehézségekről felsorolásszerűen írni, mert az előbbi dicsekvésnek, az utóbbi pedig panaszkodásnak tűnne.
a_new_day_t750x550Két dolgot viszont kiemelnék, amit fontosnak érzek. Az első, hogy teljesült egy álmom, és itthon tanítom a Metamorf technikát. Ehhez idén tavasszal ismét kiutaztam Párizsba képzésre.
Az első tanfolyamot szeptemberben meg is tartottam, a következőt pedig március végén fogom.
Időközben alakul a második rész is, ami még metamorfózisát éli bennem, vagyis kristályosodik az átadásra váró tananyag. Ez a rész a hermetikával kapcsolódik.
A másik újdonság, hogy a keleti gyógyászat egy újabb szeletét tanulom.
Ennek hasznát veszem már most is a napi munkámban, a kezelések során. Sokkal hatékonyabb így mind a tünetkezelés, mind az okok felderítése.
Idén is öröm volt számomra mindazon emberi kapcsolódás, ami előbbre vitt és emelt, és tanulságként igyekszem felfogni azt, ami gátolt, vagy visszafogott.
Mivel a világ sem nem jó és sem nem rossz, a véleménykülönbségek és az ellentétek pedig abból fakadnak, hogy minden egyes ember egy világot épít magának az általa választott építőkövekből.
Egyik napunk csodás, míg a másik mélységesen lesújtó; nekem, neked, mindenkinek…  Attól függően, hogy belül miként vetül le a külvilág.
Ha útravalót szánnék önnön magamnak a jövő évre, akkor Lao ce-t választanám, aki azt mondja, hogy: „Mosolyogj, ha ecetet kóstolsz, mert az ecet akkor jó, ha savanyú”
Vagyis a dolgok akkor jók, ha azok, amik, ha azt a szerepet töltik be, ami a feladatuk!
Kedves barátaim, vendégeim, és kitartó jógásaim, boldog új évet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Hírlevélre feliratkozás

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.