Hatha jóga öngyógyító gyakorlatokkal – Szegeden

Ősi tudás és mozgáskultúra a testi-lelki-szellemi harmóniáért

A tiszta forrásból merítkező hagyományos (hatha) jóga túlmutat a testhelyzetek gyakorlásán.
Az ászanák végzése ugyan látványos és jótékony hatással van testünk rugalmasságára, hajlékonyságára, egészségi állapotára, de ennél lényegesen több.
Ahogyan táplálkozásunk, vagyis az egyes ételek befolyást gyakorolnak érzelmi életünkre és tudatállapotunkra, úgy a jóga is.
yoga-1098576-mEz a többezer éves keleti örökség nem pusztán egy mozgáskultúra, hanem ősi tudást közvetít, oldja a modern világban egyre növekvő stresszt és elvezet az önismerethez is.
Hozzásegít az áhított egység megvalósulásához, a testi egészségen és jó közérzeten túl, érzelmi életünk harmóniáját és a megfelelő tudatállapot elérését is eredményezi.
Jógaóráimon a hatha jóga ászanákat olyan ősi öngyógyító gyakorlatokkal egészítem ki, melyek hatékonyan támogatják a testi-lelki-szellemi egyensúly megteremtését.
Jóga órák felépítése:
Hatha jóga ászanák
Öngyógyító gyakorlatok
Relaxáció, meditáció
Légzőgyakorlatok
Kapcsolódó cikk: Hatha jóga és thai jóga
 

Jóga az életemben

Tanárképző főiskolás éveim idején, azaz közel 20 éve ismertem meg és gyakorlom a jógát.
Végigkísérte az életemet a vizsgáktól kezdve, a tolmács pálya pörgős napjain keresztül, a gyermekvárások csodálatos időszakán át, a jelenkorig.
A különféle irányzatok megismerése után a tiszta forrásból merítkező hagyományos (hatha) jóga mellett döntöttem. Oktatók közül kiemelném Dr. Tóth-Soma Lászlót (Gaura Krsna das), aki a védikus filozófia világába is bevezetett.
A jógaoktatás gyakorlati megvalósításához lényegi útmutatást, inspirációt és szakmai támogatást Charles Latchis-tól (Siddhanta das) kaptam.
white-water-lily-1207862-mA harmonikus, boldog élet kialakítása terelt arra, hogy ne csak érdeklődésemet, hanem végül hivatásomat is az egészséges életmód szolgálatába állítsam.
Ismereteimet táplálkozással és alternatív egészségvédő képzésekkel bővítettem, melyek az ember egyensúlyi állapotát, harmonikus létezését segítik elő.
Táplálkozási és kineziológiai tanácsadóként a problémákat holisztikus módon megközelítve, vagyis testi-lelki-szellemi vonatkozásukban szemlélve, összefüggéseiket feltárva segítem a hozzám fordulókat.
Thai masszázs tanulmányaim keltették fel érdeklődésemet egy ugyancsak Keletről származó öngyógyító gyakorlatsor, a thai jóga (Ruesri Dat Ton) iránt. Oktatómmal, Balázs Zoltánnal képviseljük és tanítjuk ezt a hazánkban egyedülálló és még ismeretlen mozgásrendszert.
Jógaóráimon a hatha jóga ászanákat kiegészítem ezekkel a szintén ősi öngyógyító gyakorlatokkal, melyek hatékonyan támogatják a testi-lelki-szellemi egyensúly megteremtését.

Hatha jóga foglalkozások: Relaxo Sportközpont, Szeged, Horgosi út 8.

Időpontok: hétfő és csütörtök: 16-17h (oktató: Kálmán Renáta)

Bejelentkezés: 06 30 913 65 76 renata.kalman@lettudatos.com

 
Ára: 1000 ft/1 óra
 

You May Also Like

Egészségtől a betegségig

Moxa

A szervezet megtisztítása: böjtkúra

Fitoterápia – Gyógynövényekkel való gyógyítás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Hírlevélre feliratkozás

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.