rss

Ízületekre és izmokra ható rügyek

Fiziológiai szempontból az ízületek két csont közötti egyszerű kapcsolódások, melyek porcból állnak.

De érdemes kicsit mélyebbre tekinteni, a szerkezeti működésén túl más megközelítésből vizsgálva, az ízületek az érzelmek gyűjtőhelyeinek és kifejezőinek szerepét töltik be.

Akár így, akár úgy, mindkét szempontból segítségünkre lehetnek a rügyek, melyek segítik az előbbre jutást!

2011_11220039bA csont- és ízületi problémákra többféle rügyet javasol a szakirodalom. Első közülük a szőlő (Vitis vinifera), melyet a gemmoterápia (rügyterápia) mindenféle krónikus gyulladás esetén alkalmaz. Lassítja és megállítja az ízületi eldeformálódásokat, megfékezi a csontkinövés kialakulását.

Az elixírhez kapcsolódó lelki állapotot pedig úgy írja le, mint: dominancia, akaratos és merev egyéniség.

Egy laboratóriumban 45 betegen alkalmazták a következő keveréket: nyír, fekete ribizli, fenyő, mely hatékonynak bizonyult a fibromialgia kezelésében.

A kezelés során izom- és ízületi fájdalom csökkenés volt megfigyelhető.

Porc regenerálás

A fenyőrügy (Pinus montana) csont- és porcregeneráló. Felveszi a harcot a porc pusztulásával szemben, hatékonyan erősíti a gerincoszlopot. Edward Bach (Bach eszenciák kidolgozója) azoknak javasolja a fenyőt, akik folyamatosan kritizálnak.

Ugyanúgy hasznos azoknak, akik küzdenek a bűntudattal, a szemrehányás és a bukás érzésével. A szakirodalom csontritkulásra javasolja és különféle ízületi fájdalmakra.

Nincs HozzászólásSzóljon hozzá
*= required field

*